LAKÁSFELÚJÍTÁS|LAKBERENDEZÉS|TÁRSASHÁZ FELÚJÍTÁS|GENERÁLKIVITELEZÉS|KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZ

 

A FA ELŐNYEI


TERMÉSZETES ÉPÍTŐANYAG
természetes építőanyag
A fa megújuló, magas szilárdságú, univerzális építőanyag, amelynek felhasználása során nem szabadulnak fel káros anyagok, nincs sugárzása, sem pedig emissziója. Száz százalékosan környezetbarát és újrahasznosítható. Előállításához nincs szükség fosszilis energia felhasználására, és nem kell óriási területet a gyár felépítéséhez sem, termesztése pedig például a fotószintetizálásnak köszönhetően jó hatással van környezetünkre.  Az üvegházhatás elleni küzdelemben kiemelt fontosságú szerepet kaphat a fából való építkezés, mert minden m3 fa közel egy tonna CO2-öt köt meg.

időhatékonyságIDŐHATÉKONYSÁG

A klasszikus építkezési formákkal ellentétben egy könnyűszerkezetes, illetve favázas ház elkészítése sokkal kevesebb időbe és energiába telik. Ezzel az építési formával hosszú hónapokat spórolhat meg, hiszen a megrendeléstől számítva mintegy 3-4 hónap alatt beköltözhet újonnan épített házába. A gondos tervezői munka után legyártott falelemekkel, valamint a szerkezethez szükséges anyagokból gyorsan és precízen összeállított otthont kap.

 


átépíthető, bővíthetőÁTÉPÍTHETŐ, BŐVÍTHETŐ

Bővül a család és több szobára, nagyobb lakótérre van szüksége? Ennek az építkezési formának a gyorsaság mellett nagy erénye a könnyű alakíthatóság, bővíthetőség. Köszönhetően annak, hogy ebben az esetben a ház szerkezete építészetileg nem kötött, így könnyen alkalmazkodik a projekt igényeihez.

 

ház egy életreHÁZ EGY ÉLETRE

A könnyűszerkezetes épületek bár rendkívül gyorsan elkészülnek minden időjárási viszontagságnak ellenállnak, legyen az eső, vihar vagy akár földrengés. A fából készült épületek időtállósága vitathatatlan, olyannyira, hogy a világ számos országában találkozhatunk több száz évvel ezelőtt épített házzal is. Ez utóbbi köszönhető a fa rendkívüli hajlékonyságának, szemben például egy betonból készült épülettel. A fa emellett a tűznek is ellenáll, hiszen a klasszikus építészetben használt anyagoknál sokkal kevésbé hővezető.


HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS

A fa rendkívül jó hang és hőszigetelő. Ez a természetes anyag nagyszerűen elnyeli a hangokat és több százszor nagyobb hőszigetelő értéke van pl. az acélnál, de még a betonnál is sokkal hatékonyabb. A fából készült épületek rendkívül jól alkalmazkodnak a modern kor igényeihez, mert a jövő a passzív- és az alacsonyenergiájú házban rejlik. A hőszigetelése rendkívül jó a falaknak, mert a nagyon jó minőségű szigetelőanyagokat használunk, a kivitelezésnél pedig nagy hangsúlyt fektetünk a precizitásra, ezáltal a már felfűtött energia nem tiszta és komfortosvész el, így sok energiát megspórolhatunk.

TISZTA ÉS KOMFORTOS

Tiszta és komfortos lakóteret biztosít tulajdonosának, a beltéri páratartalom pedig a könnyűszerkezetes épületeknek természetüknél fogva kontrollált, ezek a házak szinte lélegeznek. Káros gázokat vagy statikus elektromosságot nem bocsátanak ki. Télen és nyáron is megfelelő klímájúak, a hideg időben könnyen felfűthetőek, míg nyáron kellemesen hűvösek maradnak.


könnyen kalkulálható költségekKÖNNYEN KALKULÁLHATÓ KÖLTSÉGEK

A hagyományos házépítéssel szemben a könnyűszerkezetes épület felhúzása esetén nem kell aggódni a költségek megugrása miatt, hiszen a rövid építési időnek köszönhetően kivédhető az építőanyagok áremelkedése, az összköltség könnyen kalkulálható. Összességében akár 20-25 százalékos költségmegtakarítással is lehet számolni.